söndag 19 september 2010

Såhär har mina dagar här hittills börjat, med en underbar frukost :)














































Detta var min sista dag i Chisinau f och jag ville ge mig ut på äventyr i staden, kom lite på villovägar och ett underbart ljud av musik började uppenbara sig, så jag följde det och kom till en etnicolourfestival :) Där var folk från flera olika länder som hade folkdräckter på sig och bjöd på traditionella maträtter hemifrån deras kulturer. Musiken, det underbara ljudet som ledde mig till denna fantastiska festival i en park i centrala Chisinau, kom ifrån en scen där alla länder som var med uppträdde med deras traditionella sånger, instrumen och sånger. Jag vra i sjunde himlen när jag gick runt och kollade på allting. Vid scenen fastnade jag i tre timmar :) När jag tillslut började frysa och batteriet till min kamera tog slut tog jag trollibussen tillbaka till hotellet. Bara det var en upplevelse, jag fick fråga en kille om vilken buss jag skulle ta och vart jag köper biljett. Jag kunde ta vilken buss som helst och biljett köper man på bussen. Så kommer bussen, jag står och väntar på att dörren längst fram ska öppnas så jag kan gå in och köpa biljett hos busschauffören, bankar till och med på rutan. Killen som hjälpte mig tidigare skrattar (som många andra) och säger att jag måste gå in i mitten av bussen och att det kommer en dam som tar betalt för biljetten. Haha, men jag kom iallfall med till sist och vinkade skrattande hejdå till killen som hjälpte mig :) Det är ju samma i Ryssland på trollibussarn, men jag hade glömt det.

Med laddat kamerabatteri och mer kläder på gav jag mig iväg ut igen, kom tillbaka till festivalparken, men fortsatte in mot stan och där var det ännu mer på gång, cykel- och skatefestival. Ja, det är bara att kolla på bilderna, det var hur häftigt som helst!

Sen blev det mat, en usbekisk resturang sen hem och packa för imorgon, måndag, flyttar jag till Calarasi och ska bo hos familjen som startade Dorinta centret, ett center för barn och ungdomar med funktionshinder som dom åker hem till i runtliggande byar och hämtar upp varje dag och kör dem till centret.